انواع تمام کننده و رنگ چوب
انواع رنگ و تمام کننده
بعد از اینکه تمام مراحل اولیه از جمله برش، کف تراشی، سنباده روی اسلب انجام شد نوبت به تمام کننده ها می رسد. انتخاب های متعددی برای استفاده به عنوان تمام کننده وجود دارد که قصد داریم در این مقاله به این موارد بپردازیم.
قبل از هرچیز لازم است بدانید که هر چقدر سطح زیر کار سیقلی تر باشد نتیجه نهایی زیباتر خواهد بود.
1- رنگ های فوری
در این روش ابتدا به وسیله ی پیستوله لایه ای به نام سیلر روی چوب اسپری می شود. کاری که سیلر انجام می دهد به اصطلاح از بین بردن تشنگی چوب برای جلوگیری از به خورد چوب رفتن رنگ می باشد. بعد از سیلر لایه ای با عنوان کیلر روی کار اسپری می شود. این لایه موجب براق شدن سطح کار خواهد شد. بعد از اینکه لایه سیلر و کیلر روی سطح کار اسپری شد لایه سومی به نام پلی استر نیز روی سطح کار اسپری می شود. این لایه ، به صورت یک لایه شیشه روی سطح کار قرار می گیرد که علاوه بر براق تر شدن کار باعث افزایش مقاومت نیز خواهد شد.
ویژگی این روش قابلیت قیمت نسبتا پایین تر نسبت به سایر روش ها
- افزایش مقاومت چوب در برابر رطوبت
- طیف رنگی نسبتا بالا
نقاط ضعف
- به دلیل وجود لایه های متعدد روی چوب، هنگام لمس چوب حس نمی شود
- جهت مقاومت بیشتر چوب در برابر رطوبت، یک لایه پلی یورتان نیز به رنگ اضافه می شود.
2- رنگ های چوب
رنگ های چوب، نوعی روغن مایع هستند که در بسته بندی های متعدد در دسترس هستند. استفاده از رنگ های چوب نسبتا ساده بوده و نیازی به مهارت خاصی ندارد. این رنگ ها توسط شرکت های متعددی تولید و عرضه می شود که از معروف ترین آنها می توان به رنگ های اوزمو و مونوکوت اشاره کرد. رنگ های چوب به دو مدل و برای استفاده در فضاهای داخلی و خارجی تقسیم می شوند. همچنین این محصولات در بیش از ده رنگ وجود دارند.
ویژگی ها
- استفاده آسان و بدون نیاز به مهارت خاص
- بالا بردن مقاومت چوب در برابر رطوبت
- رنگ های متوع
- به دلیل اضافه نشدن هیچ گونه لایه ی اضافی در هنگام لمس چوب را لمس می کنید.
نقاط ضعف
- قیمت بالا
3- رزین اپوکسی
یکی دیگر از مواردی که می توان به عنوان تمام کننده مورد استفاده قرار داد رزین های اپوکسی هستند. رزین های اپوکسی به صورت دو محلول به نام های رزین و هاردنر قبل تهیه هستند. رزین اپوکسی ها شفاف و بدون رنگ و بصورت مایع هستند. بعد از اینکه دو محلول هاردنر و رزین ترکیب شدند محلول نهایی روی سطح کار اعمال شده و پس از گذشت چند ساعت بصورت لایه ای شیشه ای روی سطح کار قرار می گیرد.
ویژگی ها
- بعد از رزین، سطح چوب کاملا ضد آب خواهد بود.
- سطح کار بسیار شفاف و براق خواهد بود
نقاط ضعف
- پوشش پلاستیکی شکل روی سطح کار و عدم لمس چوب بعد از اعمال
- قیمت بالا
- خش پذیری بالا